Racing-Can-Rules.jpg
Pisteytys
Pisteitä saa tuomaristolta korin luovuudesta (max 30) ja kilpailusta (max 70). Yhteispistemäärä ratkaisee lopullisen sijoituksen. Kokonaispistemäärä on siis maksimissaan 100 pistettä. Tuomaristo arvostelee auton kolmen kriteerin mukaan: luovuus, design ja kokoaminen. Jokaisesta kategoriasta saa 1-10 pistettä, eli minimi pistemäärä on 3 ja maksimi 30. Itse kilpailusta voittaja saa 70 pistettä ja muiden sijoitusten pisteytys menee oheisen taulukon mukaisesti. Keskeytyksestä ei jaeta pisteitä.
 
Osakilpailu
Jokaisen osakilpailun maksimi osallistujamäärä on 12 tallia. Jokaisesta osakilpailun voittaja etenee Suomen finaaliin ja yksi valitaan villillä kortilla. Näin ollen finaalissa on mukana 6 tallia. Tallien numerot määräytyvät ilmoittautumisjärjestyksen mukaan.
 
Kilpailun kulku
Jokainen talli tuo korinsa heille lähetetyn mallin päälle asennettuna. Tuomarit arvostelevat korit suoraan mallien päältä. Tämä tapahtuu heti, kun kaikki ovat ilmoittautuneet. Kaikkien autojen on oltava tuomariston edessä, jotta he voivat vertailla niitä ja pisteyttää ne oikeudenmukaisesti.
 
Kun tallit ovat ilmoittautuneet ja tuomarit ovat arvostelleet korit, annetaan lähdön 1 talleille oikeat RC-autorungot. Talleille annetaan n. 15 min aikaa korien asentamiseen ja vapaaseen harjoitteluun. Tämän jälkeen ajetaan aika-ajot, jotka määräävät tallien lähtöruudut. Aika-ajoissa jokainen talli saa ajaa 6 nopeaa kierrosta. Aika-ajon tulos määrää myös sijoituslähdön ja finaalin lähtöruudut.
 
Lähtö 1 startataan heti aika-ajojen jälkeen. Koska RC-autojen runkoja on käytettävissä vain 6, lähdön 1 jälkeen korit irroitetaan ja rungot annetaan lähdön 2 talleille, joille annetaan myös n. 15 min aikaa korien asentamiseen ja vapaaseen harjoitteluun.
 
Molempien lähtöjen 3 parasta etenee finaaliin ja 3 huonointa starttaa sijoituslähdössä. Kilpailu on rakennettu niin, että jokainen joukkue joutuu irroittamaan korinsa rungosta kertaalleen, lukuunottamatta lähdön 2 kolmea huonointa tallia, jotka etenevät suoraan sijoituslähtöön.
 
Säännöt
Autojen korien rakentamisessa saa käyttää vain Red Bull-tölkkejä ja kiinnitystarvikkeita, kuten liimaa ja teippiä. Korista ei saa löytyä minkään kolmannen osapuolen logoa. Kilpailun keskeytyksestä ei jaeta pisteitä.
 
Mikäli auto jää kiinni reunaan tai luistuu radalta, sen saa palauttaa käsin radalle.
                              
RB Racing Can tapahtumapäivän ohjelma
 
11:45 Ilmoittautuminen alkaa
                            
12:15 Tuomarit arvostelevat korit
 
12:40 Lähtö 1: korien asennus, aika-ajot ja GP
 
13:15 Lähtö 2: korien asennus, aika-ajot ja GP
 
14:10 Sijoituslähtö
 
14:30 Finaali
 
14:45 Palkintojen jako

Kommentit

    Lisää kommentti

    * Kaikki kentät ovat pakollisia
    Ainoastaan 2000 merkkiä :
    Kirjoita sana vasemmalle, sitten klikkaa "Lähetä kommentti":

    artikkeli Yksityiskohdat